Hjem - Lions Hedensted

BRILLEINDSAMLING

i forbindelse med Folkeafstemningen
1. juni 2022

Læs om Lions kamp mod blindhed her.

Den hvide stok og førerhundene..

Den verdensberømte forfatterinde Helen Keller, født døv og blind, opfordrede i 1925 Lions til at være "de blindes riddere". Siden har Lions arbejdet med blindesagen. Der samarbej-des med en række organisationer, blandt andet FN.

De færreste ved det, men faktisk kommer de blindes hvide stok til verden i 1930, fordi et Lions-medlem gav sig til at tænke efter at have set en blind forsøge at krydse en trafikeret gade.

Fra 1931 gik Lions for alvor i gang med "markedsføringen", som mange steder i verden giver en særlig WHITE CANE-aktivitet.
Lions var også i forreste linje med skoler for førerhunde. Flere steder i verden driver Lions stadig skoler, hvor førerhunde og blinde starter et nyt liv sammen.

BRILLEINDSAMLING

Lions Club Hedensted indsamler briller på valgstederne i Daugaard, Hedensted og Løsning.
Du kan donere alle de briller, du ikke længere bruger.
Brillerne sorteres og genanvendes i Asien, Afrika og Sydamerika, hvor de gør stor forskel.